Przeznaczenie oleju kokosowego jak też babki płesznik

olej kokosowy biooil
Kokosowy olej znalazł użycie jako specyfik kosmetyczny a także spożywczy. W pierwszym wypadku, stosowany zewnętrznie, jest doskonały w postaci maseczek, szamponu do włosów, oliwek do skóry oraz maści.

olej kokosowy biooil
Autor: swimboy1
Olej kokosowy Biooil posiada duże działanie nawilżające oraz jest powszechnie stosowany w kosmetyce: dzięki niemu włosy stają się miękkie, połyskujące jak też mocne, hartuje cebulki włosów, jest w stanie efektywnie wspierać terapię przeciwłupieżową a także zmniejszać łuszczenie skóry, intensyfikuje nawilżenie skóry i zapobiegnie rozdwajaniu końcówek włosów – źródła. Ze względu na konsystencję olej jest idealny do smarowania chleba, zastąpi masełko w pieczeniu. Jest wytrzymały na duże temperatury i w przeciwieństwie do drugich tłoczonych na zimno oliw jest świetny do smażenia. Jego aromat nada potrawom oryginalnego orientalnego smaczku.
Babka płesznik i jajowata natomiast jest to roślina, jaka ma właściwości podobne do siemienia lnianego – dopomaga unormować pracę jelit. Oprócz tego osłabia oznaki hemoroidów, normuje poziom cukru w krwi u osób z cukrzycą typu 2 jak też łagodzi przejawy łuszczycy i trądziku . Ponadto pomaga wyszczupleć i jest bezpieczna dla pań w ciąży. Nasiona babki płesznik upraszczają wypróżnianie, jako że po kontakcie z wodą uwalniają śluz a także tworzą żel ułatwiający przesuwanie mas odkładających się w jelitach. W związku z tym poleca się je wykorzystywać pomocniczo w kuracji okresowych zaparć. Podczas stosowania nasion babki płesznik rekomendowane jest picie dużej ilości płynów (najodpowiedniej wody).

Mało tego babkę płesznik możemy stosować przy hemoroidach. Babka płesznik nie tylko ureguluje pracę jelit, lecz także złagodzi boleści i świąd oraz obniży krwotoki.